Erekció és. A nyugalmi állapottól az izgalomig

Az erekció biológiája

A pénisz merevedését kiváltó fizikai és pszichológiai okok meglehetősen nyilvánvalónak tűnnek.

erekció és miért lett kék a péniszem

Nehezebbnek bizonyult azonban megtalálni azokat a mechanizmusokat, amelyek fiziológiai élettani szinten zajlanak az erekció közben. A Proceedings of the National Academy of Sciences A cikk szerzői, a Johns Hopkins University kutatói szerint az erekció fenntartásáért élettani szinten ugyanaz a kémiai anyag felelős, amely a folyamatot elindítja.

erekció és hogyan borotválja a péniszét

A felfedezés nagymértékben segítheti az erekciós zavarok gyógyszereinek fejlesztését. Arthur Burnett és kollegáinak kutatásai azokra a korábbi, jól ismert eredményekre alapulnak, melyek szerint a pénisz idegvégződéseiben erekció és, ingerületátvivő anyagként szolgáló nitrogén-monoxid indítja meg a hímvessző merevedésének folyamatát.

erekció és hányszor merevedik a férfiak

A nitrogén-monoxid hatására ugyanis az erek simaizomzata ellazul, s megkezdődik a vér beáramlása. Kérdés, hogy az anatómiai "megoldások" mellett speciális kiképzésű erek, amelyek meggátolják a vér visszaáramlását milyen élettani folyamatok játszanak szerepet az erekció fenntartásában.

Burnett és kollegái patkányokon és egereken a nitrogén-monoxid hosszú távú erekció és vizsgálták.

erekció és ismerd fel a péniszemet

Kiderült, hogy az erekció kezdetekor beáramló vér nyomása miatt az erek falát bélelő sejtekből további nitrogén-monoxid szabadul fel - ez pedig további érizomzat ellazításával, így még több vér beáramlásával jár. Ez a "láncreakció" tehát minden bizonnyal fontos szerepet játszik az erekció fenntartásában.

erekció és hosszabbítsa meg péniszét otthon

A kutatók szerint a nitrogén-monoxid felszabadulását gátló anyagok gátlásával enyhíthetők lennének az impotenciazavarok. Nem elég elfordítani a kulcsot, hanem le kell nyomni és nyomva kell tartani a gázpedált is" - mondja Burnett.

erekció és erekció és méhpempő

Lásd még