Múmia merevedésre

múmia merevedésre

miért nem nő egy nő egy péniszből

Ezért volt merevedése Tutanhamonnak Tutanhamon, az ókori egyiptomi fáraó már több mint háromezer éve halott, de a régészek még ma sem tudják, pontosan mi okozhatta korai halálát. Egyesek azt mondják, a szétroncsolódott szíve, mások szerint egy víziló végzett vele, megint mások szerint csonttöréssel kombinált malária, illetve harciszekér-baleset miatt halt meg.

fasz nyugalomban kis merevedés nagy

Az sem világos, miért rontották el a balzsamozását: az olajok túladagolása miatt a testre tekert pólyák a levegő nedvességére reagálva elszenesedtek, és az így képződött ragacsos anyag a szarkofághoz ragasztotta a múmiát. Mivel a szarkofágban akár fok is lehetett, miért van merevedés fáraót tulajdonképpen háromezer éven át főzték tartósítószerben.

Viszont lehet, hogy ez nem a balzsamozók hibája volt.

pénisz péniszek

Egy új elmélet erre is magyarázatot ad, ahogy arra is, hogy miért zárt be a testével 90 fokos szöget a fáraó pénisze — írja az Index. Ikram szerint Tutanhamon erekciója és a temetéskor tapasztalható egyéb anomáliák nem a rossz balzsamozás következményei; így akarták elérni, hogy a fáraó minél jobban hasonlítson Oziriszre, az alvilág urára.

nincs mindig merevedés reggel

Múmia merevedésre álló hímvessző Ozirisz megújuló erejét szimbolizálja, és a ragacsos, fekete folyadék is ezt a célt szolgálhatta, hogy Tutanhamon minél jobban hasonlítson az istenre.

Lásd még